J-Kurven

Forside » Bruttonationalprodukt » Opdatering: USAs økonomi formindskedes med 0.7% i første kvartal af 2015

Opdatering: USAs økonomi formindskedes med 0.7% i første kvartal af 2015

Vækst

Som jeg skrev tidligere var det økonomiske resultat for USAs økonomiske vækst det første kvartal i 2015 meget skuffende på 0.2% vækst i BNP.

Tallene er nu blevet opdateret og ikke kun viser det sig at tallene ser værre ud, det ser nu ud til at USAs økonomi rent faktisk havde negativ vækst på 0.7% af BNP, altså reelt formindskedes med næste et procentpoint.

Årsagerne menes at være en blanding af vejromstændigheder, der har forhindret for eksempel infrastruktur i at fungere optimalt, samt problemer med eksport, specielt på grund af problemer på østkystens havne, der led under uoverensstemmelser mellem arbejdere og arbejdsgivere.

Løbende opdatering af tallene er normal for væksttallene, såvel som arbejdsløshedstallene, da der ofte arbejdes ud fra projiceringer og enorme datasæt. Når der kommer nye informationer ind, eller datasættene rettes kommes der tættere på det rigtige resultat, og dette er hvad der er sket med tallene for første kvartal.

Hvad der først så ud til blot at være skuffende tal, har nu desværre vist sig at være en overraskende tilbagegang i USAs BNP-vækst. Selvom det stadig er bedre end 2014s første kvartal på negativ 2.9%, er det et udtryk for både en kortere periode med dårlig vækst, men også at der fortsat er træghed i den amerikanske BNP-vækst. Det er en tydelig indikation på at USAs vækst stadig ikke er så solid, som den kunne og burde være.

Photo Credit: Numbers And Finance via photopin (license)


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: